Smarowidło Orze Krówka Czekoladowa
Super Prosty Przepis
Smarowidło do placków, tostów, kanapek
Czas przygotowania 5 min plus 30min namaczanie daktyli
1 porcja Słoik 300 ml
Składniki:
- 100 g Masło Orzechowe
- 100 g suszonych Daktyli bez pestek
- 100 ml 'mleko’ roślinne
- 1 łyżka kakao
- sól
Daktyle włóż do dużego słoika np. 900ml lub do miski, zalej ciepłym 'mlekiem’ pozostaw do namaczania na minimum 30 minut. Po upływie tego czasu zblenduj namoczone daktyle na gładką masę ręcznym blenderem, dodaj masło orzechowe, kakao i szczyptę soli, zblenduj razem.
Gotowe !!!
Proste Prawda???
Co najważniejsze z tym przepisem możesz swobodnie eksperymentować i dodać swoje ulubione smaczki :). Życzymy smakowitej zabawy.
Ja lubię dodać cynamon, wanilię albo przyprawę do piernika.
Pomocne Wskazówki:
- Zamiast standardowego masła orzechowego możesz użyć masło Orzechowe ze swoich ulubionych orzechów. Może być masło smooth czyli gładkie lub crunchy z chrupiącymi orzechami.
- Zamiast 'mleka’ roślinnego możesz użyć wodę lub mleko. Możesz użyć swoje ulubione 'mleko’ roślinne.
- Zamiast daktyli możesz użyć miód, syrop daktylowy, klonowy lub z agawy , wtedy użyj 2x więcej masła orzechowego.
- Zamiast używać blendera ręcznego możesz wrzucić wszystkie składniki do Blendera kielichowego.